Modelleerballonnen

Jeans
Modelleerballonnen

Modelleerballonnen

COLLECTIE 2022

SHOP NU!

1 item

De Ballonnenconcurrent verkoopt modelleerballonnen van het merk Cattex. Deze modelleerballonnen hebben aan de bovenkant van de ballon een niet opblaasbaar tuutje - net als bij een doorknoopballon - waarmee je de modelleerballonnen aan elkaar kunt knopen. Als je je modelleerballonnen vandaag bestelt, dan heb je ze morgen al in huis. Je kunt ze eventueel ook afhalen in Eindhoven. Koop je modelleerballonnen bij de Ballonnenconcurrent

Modelleerballonnen of entertainer ballonnen worden vaak gebruikt door ballonartiesten of ballonnenclowns om de bekende ballonnenhondjes van te vouwen. Maar deze modelleerballonnen worden ook vaak gebruikt in ballondecoraties of om de kinderen bezig te houden tijdens een feest.

Bestel altijd een pompje mee om de modelleerballonnen op te blazen want je moet echt een paar sterke longen hebben om dit met de mond te doen. Daarbij wil je niet dat een ballon in je gezicht klapt met alle gevolgen van dien. Professionele ballonartiesten gebruiken hiervoor een eenvoudige handpomp met een dunne tuit die in de modelleerballon past. Blaas een modelleerballon niet volledig op maar laat hem altijd nog een beetje leeglopen (boeren). Hiermee voorkom je dat de ballon knalt tijdens het ballonvouwen.

Modelleerballonnen zijn niet geschikt om met helium te vullen. Ten eerste zijn de ontwerpen die je maakt vaak niet bedoeld om te weven maar daarnaast zijn modelleerballonnen te poreus en te zwaar om te kunnen zweven.

De meest gebuikte modelleerballonnen door professionele ballonartiesten en clowns zijn de 260Q modelleerballonnen van het merk Qualatex of de 260S van Sempertex en zijn te verkijgen in de volgende afmetingen, waarbij het 1e cijfer staat voor de diameter in de laatste 2 cijfers voor de lengte in inches. Een 260Q is dus 2 inch (5cm) dik en 60 inch (150cm) lang. De 'Q' staat voor Qualatex en als de ballon van Sepertext is, dan staat er een 'S' achter. Een inch is 2,54 centimeter