Heliumbogen

Heliumboog Citta Romana Hellevoetsluis

Heliumbogen maken wij van 100% biologisch afbreekbare latex ballonnen.

De professionele ballondecorateurs van Globos bezorgen 24 uur per dag, 7 dagen per week Heliumbogen door heel Nederland en Belgie bij u thuis of op locatie. Heliumbogen worden kant en klaar bezorgd en alle ballonnen worden door ons gevuld.

 

Wat is een heliumboog

Een heliumboog is een lijn waar aan om de 30cm een heliumballon wordt bevestigd. De uiteinden van de lijn zitten vast aan ballongewichten. Omdat de heliumballonnen de lijn omhoog houden, ontstaat de heliumboog. Een heliumboog kan worden gebruikt om onderdoor te lopen of boven een cadeautafel.

Welke lengte heliumboog moet ik kiezen?

Wilt u er onderdoor lopen, kiest u dan voor minimaal 7 meter en als u de heliumboog boven een tafel wilt hebben kiest u 3 meter.

Om de lengte te bepalen kunt u de ook volgende formules gebruiken.

  1. Als de heliumboog breder is dan hoog: Hoogte + Breedte = Lengte
  2. Als de breedte en hoogte van de heliumboog hetzelfde is: 1.5(Hoogte) + Breedte = Lengte
  3. Als de heliumboog hoger is dan breed: 2(Hoogte) + Breedte = Lengte

 

Prijslijst


Decoratie Prijs incl. BTW
Heliumboog van heliumballonnen zonder bedrukking 15 euro p/meter
Heliumboog van heliumballonnen met standaard bedrukking 20 euro euro p/meter
Bezorgkosten vanaf Spijkenisse
Bij grotere opdrachten rekenen we minder of geen bezorgkosten.
0.50 euro p/km

Mail mij snel een offerte!

 

Levensduur

De zweeftijd van de 11 inch latex heliumballonnen in de heliumboog bedraagt ca. 12 - 14 uur. We kunnen deze ballonnen eventueel behandelen met HI-FLOAT (een dun onzichtbaar beschermlaagje aan de binnenkant van de ballon waardoor de helium minder snel de ballon verlaat) zodat de ballonnen ca 1 - 2 dagen blijven zweven. De meerprijs voor deze behandeling bedraagt 0,50 euro per ballon.

Een heliumboog die buiten wordt gebruikt, is een echte windvanger. Zorg er daarom altijd voor dat de heliumboog buiten nergens tegenaan kapot kan waaien. Als de heliumboog binnen gebruikt wordt dan hoeft u daar geen rekening mee te houden.

Latex ballonnen kunnen slecht tegen zon, wind en warmte. Het biologisch afbraakproces (verkleuren, glans verliezen en leeglopen van de ballonnen) zal daardoor ongewild veel sneller verlopen als normaal. Lichtere kleuren reflecteren het zonlicht en vergaan minder snel dan donkere kleuren ballonnen die het zonlicht juist absorberen. Water (regen) op de ballonnen laten de ballonnen licht aan elkaar kleven en knappen dus sneller als de naastgelegen ballon - waar deze aan vast kleeft - ook knapt. Ervaring leert dat als ballonnen knappen door de zon en hitte, dit gebeurt in het eerste uur.

 

Zelf doen

Als u zelf een heliumboog wilt maken, dan kunt u de losse ballonnen en toebehoren bestellen via onderstaande links.

  1. Helium
  2. Balloonvine
  3. ballongewichten
  4. Ballonnen